Waarom een verhuisofferte aanvragen via VerhuisbedrijfExpert?

Waarom een verhuisofferte aanvragen via VerhuisbedrijfExpert?

Wat kan ik vragen voor mijn woning?

Ben je van plan om je woning te verkopen? Dan zul je eerst moeten weten wat jouw huis momenteel waard is en of hier eventueel nog verandering in kan komen door bepaalde maatregelen. Je wilt ten slotte dat de woning niet met verlies wordt verkocht waardoor je met een restschuld komt te zitten.

Snelle berekening

Om een idee te krijgen van de huidige woningwaarde kun je in eerste instantie een snelle check laten uitvoeren. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij een grote aanbieder van te koop staande woningen. Zij berekenen de woningwaarde aan de hand van de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen en  gegevens van de woning zelf, zoals oppervlakte en de locatie.

Hoe wordt de waarde van mijn woning bepaald?

Om de daadwerkelijke woningwaarde te berekenen moet de woning getaxeerd worden. Voordat je de woning kan verkopen is het zelfs verplicht om een officiële taxatie te laten uitvoeren. Tijdens een taxatie wordt de woningwaarde bepaald aan de hand van de ligging van de woning ten opzichte van belangrijke faciliteiten, het woonoppervlakte, de indeling van de woning, constructie, kwaliteit van de woning, de staat van de woning en isolatie. Daarnaast wordt er gekeken naar overige aanwezige ruimtes, zoals een garage, tuin, balkon, kelder of een parkeerplaats.

Hoe kan ik de waarde van mijn woning verhogen?

Zoals hierboven aangegeven wordt er ook gekeken naar de indeling en de staat van de woning. Er zijn dan ook een aantal dingen die je kunt doen om de waarde van je woning te verhogen. Het is in ieder geval aan te raden om alles opnieuw te laten schilderen. Dit verhoogd de waarde bij een taxatie en potentiële kopers zullen ook eerder geïnteresseerd zijn in een opgeknapte woning. Daarnaast kun je alles goed opruimen en schoonmaken voordat er bezichtigingen plaatsvinden. Mogelijk kan ook een andere indeling helpen bij de verkoop van de woning. Een makelaar kan je hierbij advies geven.