Waarom kiezen voor plafondspotsjes?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor spotjes in huis in plaats van een hanglamp. Dat komt omdat spotjes het gevoel van ruimte anders doen lijken. Ze kunnen net het verschil maken tussen een donkere ruimte en een heldere, bruikbare ruimte. Zo kan je net dat ene donkere honkje van je woonkamer belichten, waardoor je huiskamer groter lijkt.

Voordelen

Vroeger hadden inbouwspotjes de ruimte veel stroom te verbruiken. Tegenwoordig worden de spotjes voorzien van Ledlampen. Zo gaan de trimless inbouwspots gemiddeld van 4 tot 10 jaar mee. Ledlampen hebben ook als voordeel dat je verschillende lichtkleuren en stralingshoeken kan kiezen. Dat is bijvoorbeeld handig in de keuken of badkamer.

Nadelen

Om spotjes te installeren moet je de lampen met een bepaalde afstand monteren, zo voorkom je oververhitting en dus een mogelijke brand. Alhoewel dat met Ledlampen bijna niet meer het geval is. Kijk uit dat je niet in je loftisolatie gaat snijden om je spotjes te installeren. Plaats bijvoorbeeld op zolder doppen op je spotjes, zodat je je isolatie niet vernield. Dit kan warmte doen wegvloeien of het lawaai verhogen

Trimlessspots.nl

Voordat we de lichten installeren is het belangrijk dat we eerst de bestaande elektrische systemen controleren. Het is namelijk zo dat er extra belasting op het net komt, want een overbelast systeem is natuurlijk ontzettend gevaarlijk. Probeer ten alle tijden een expert in te schakelen, want mocht je een doe-het-zelver zijn, dan kan een klein foutje fataal zijn voor uw eigendommen.