Tips voor het vinden van de beste schilder

Wanneer je op zoek gaat naar een schilder zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Welke dingen dat zijn lees je hier. Lees verder en vind de beste schilder bij jou uit de buurt! 

Op zoek naar een schilder 

Of je nou een woning wil laten schilderen, of alleen een schutting… het is altijd belangrijk om te kiezen voor de beste optie. Maar er zijn zoveel verschillende bedrijven en schilders die jou een handje willen helpen, hoe weet je nou waar je naar moet kijken? 

Vind een goede schilder in 5 stappen 
Wat voor schilder heb je nodig? Voordat je op zoek kunt gaan is het belangrijk om te weten waar je precies naar moet zoeken. Oftewel, wat moet er geschilderd worden. Veel schilders hebben namelijk een specifieke klus waar ze gespecialiseerd in zijn. Vind een bedrijf bij jou uit de buurt. Dit is niet alleen voordelig in de portemonnee, het is ook nog eens bevorderend voor de kwaliteit. Veel bedrijven maken namelijk gebruik van mond-tot-mondreclame. Kies jij voor iemand uit de buurt? Dan is de kans dat het bedrijf nog beter werk zal verrichten groter! Is het bedrijf erkend? Oftewel heeft het bedrijf de juiste certificaten en formulieren? Wanneer dit het geval is kun je ook nog een kijkje nemen bij de recensies. Zo kom je erachter hoe andere klanten hun werk ervaren hebben. Kies voor garantie. Wanneer een bedrijf veel garantie biedt op hun werk is de kans groot dat ze goed werk verrichten. Het betekent namelijk dat ze erg zeker zijn in wat ze doen. Maak van tevoren een afspraak. Zo kun je afspraken maken en krijg je een beeld van welke vakmannen er met jouw opdracht aan de slag gaan. 

Zo kun je kosten besparen: 

Wanneer je de beste schilder uitgekozen hebt moet je natuurlijk ook altijd even kijken naar de prijs. Wil je niet de volle prijs betalen, of wil je graag besparen op bepaalde dingen? Dan kan dat.
Zo kun je bijvoorbeeld zelf het voorbereidende werk verrichten en kun je het schilderwerk in de winter uit laten voeren. Een winterschilder is namelijk gemiddeld goedkoper dan andere schilders.
Ook kun je onderzoek doen naar abonnementen en kortingen! 

Kosten overzicht

Werk Prijs 
Buitenschilderwerk€ 35,- tot € 40,- per m²
Buitenschilderwerk door een winterschilder€ 25,- tot € 35,- per m²
Binnenschilderwerk€ 30,- tot € 35,- per m²
Sauswerk€ 10,- tot € 15,- per m²
Spuitwerk€ 6,- tot € 10,- per m²