Tips om een renovatie in huis te financieren

Wanneer iemand de woning wil veranderen is dit een slimme set. Helemaal wanneer het om je eigen woning gaat. Afhankelijk van de omvang van de renovatie is het goed om te kijken welke financieringsbehoefte er is. Wanneer het uit eigen portemonnee voldaan kan worden is dit een slimme set. Vaak is dit niet het geval. Wie betaalt de verbouwing dan?

Een hypotheek voor de verbouwing

Wanneer het om een grote verbouwing gaat is het goed om de hypotheek wat te verhogen. Soms kan het zelfs slim zijn om de hele hypotheek aan te passen. Door de hypotheek over te sluiten zijn er soms mogelijkheden om minder rente te betalen. Zeker met de lage rentes van vandaag de dag kan dit slim zijn. Reken van te voren wel uit wat de totale kosten zijn. Bij een kleine verbouwing kan een creditcard lening of persoonlijke lening een betere optie zijn.

Een persoonlijke lening

Bij een kleine verbouwing kan het slim zijn om een lening af te sluiten. De lening is goedkoper ondanks de hogere rente, omdat er minder bijkomende kosten zijn. Eigenlijk zijn er geen bijkomende kosten. Een persoonlijke lening voor een verbouwing is simpelweg af te sluiten zonder een taxatierapport, notariskosten of een hypotheekadviseur. Laat vooraf uitrekenen of dit slim is.

Een creditcard gebruiken

Als het om een kleine verbouwing gaat waarvan het geldbedrag snel kan worden afgelost is een

goedkope creditcard een goede mogelijkheid. Het is overzichtelijk en gemakkelijk om hier gebruik van te maken. Door met de creditcard alle aankopen te doen is het mogelijk om snel alle benodigde spullen in huis te krijgen. Ook de aannemer of het klusbedrijf kan vaak met een creditcard betaald worden. Het is dus een goede mogelijkheid. Helemaal wanneer het bedrag goed te overzien is.