Snel van je woning af? Volg dan deze tips!

Wanneer je je huis verkoopt, wil je natuurlijk dat de verkoop zo snel mogelijk gaat. Vaak heb je dan namelijk al een ander huis op het oog en wil je zo snel mogelijk naar je nieuwe stekje. Soms kan het zelfs zo zijn dat je al een andere woning hebt gekocht en dus met dubbele lasten zit. Wat de reden ervoor ook is, in deze blog lees je 3 tips waarmee je je woning extra snel verkocht krijgt!

Kies voor een neutrale inrichting

Wanneer mensen je huis komen bezichtigen, beelden ze zich vaak in hoe het de ruimte eruit zou zien wanneer zij erin zouden wonen. Wanneer je zelf van een wat uniekere inrichting bent, kunnen potentiële kopers hier nogal slecht overheen kijken en zullen ze al gauw afgeschrikt worden. Het is dus verstandig om je tijgervellen of lampenkappen met bloemenprint tijdelijk naar zolder te verhuizen wanneer er mensen komen bezichtigen. Vervang ze voor items met een wat neutralere uitstraling, zodat men zich gelijk thuis voelt wanneer ze je huis binnenstappen. En als je toch bezig bent: zorg voor wat spullen die je huis een huiselijke touch geven, zoals (geur)kaarsen, een deken op de bank of een bos bloemen op tafel. 

Bedenk creatieve oplossingen

In Coronatijden kunnen mensen sceptisch zijn als het aankomt op het bezichtigen van woningen. Dat is jammer, want bezichtigingen kunnen vaak de doorslaggevende factor zijn om een huis wel of niet te kopen. Daarom zal je op andere creatieve manieren je huis aan de man moeten brengen. Dat kan bijvoorbeeld door een 3D-rondleiding van je huis te laten maken door een fotografiebedrijf met een 3D-camera. Of organiseer een Facebook-livestream van je woning. De technologische mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je creativiteit de vrije loop. Hoe unieker en opvallender, hoe beter!

Verkoop je woning direct

Hopelijk helpen bovenstaande tips je om je huis sneller te verkopen, maar ze bieden natuurlijk geen garantie. Toch is er een manier om je huis meteen te verkopen. Daarvoor kun je contact opnemen met een huisinkoper. Deze laat je woning taxeren om de huidige marktwaarde te kunnen bepalen. Aan de hand hiervan brengt hij een vrijblijvend bod uit op je woning. Indien je dit accepteert, bespreken jullie samen de details zoals de opleverdatum. Daarna wordt de koopakte opgesteld en ondertekend. Wanneer deze door de notaris is goedgekeurd, is de verkoop rond. Dit alles kan binnen 7 dagen plaatsvinden, waardoor je je woning binnen een week verkocht kan hebben.