Hoe kan ik lekkage vlekken schilderen?

Heeft één van de leidingen in jouw muur of plafond recent gelekt? Dan kan dit voor vochtplekken op de muur gezorgd hebben. Als gevolg hiervan is de verf mogelijk wat verkleurd. Dit is natuurlijk geen gezicht. Het is dan ook aannemelijk dat je de lekkage vlekken over wilt schilderen. Er zijn mensen die er gewoon een lik verf overheen smeren. Dit is echter niet de beste manier. Wil je ook aan de slag met lekkage vlekken, maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hieronder namelijk hoe je lekkage vlekken schildert.

Controleer eerst of het lek weg is

Begin nooit zomaar met het wegwerken van vlekken die zijn ontstaan als gevolg van een lekkage. Nee, controleer allereerst of het lek ook daadwerkelijk verdwenen is. Heb je al een tijdje geen last meer gehad van de lekkage? Ga er dan niet klakkeloos vanuit dat deze wel verdwenen zal zijn. Neem altijd het zekere voor het onzekere en schakel een specialist voor lekdetectie in Utrecht of lekdetectie in Rotterdam in.

Zo’n specialist beschikt over speciale apparatuur waarmee hij leidingen in een vloer of muur kan controleren op lekkages. Hier komt geen breekwerk aan te pas, want hij gebruikt een camera. Indien het lek nog steeds aanwezig is, heeft hij dit binnen de kortste keren opgespoord door middel van lekdetectie. Hij kan vervolgens direct stappen ondernemen om de lekkage in de leiding te dichten.

Gebruik isolerende muurverf

Is de lekkage gedicht? Dan kun je beginnen met het wegwerken van de vlekken. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste verf gebruikt. Veel mensen gebruiken hiervoor normale muurverf. Doe dit echter niet, want de vlekken keren dan binnen de kortste keren weer terug. Gebruik in plaats daarvan altijd isolerende muurverf om lekkage vlekken te schilderen. Richt je echter niet alleen tot de vlek, maar behandel het gehele oppervlak met de verf. Op deze manier voorkom je kleurverschil en zorg je voor het beste eindresultaat.