Een trap opknappen, is dat moeilijk?

Als je een trap in huis wilt opknappen is daar meestal een goede reden voor. Een houten trap wordt veel belopen en heeft regelmatig een kwast verf nodig. Bijvoorbeeld een trap naar zolder. Om de trap een mooi uiterlijk te geven ga je aan de gang met een schuurmachine of schuurpapier, met hout plamuur en de kitspuit. Je rondt het geheel af met een mooie laag verf of lak en een paar antislipmatjes op de treden maakt het geheel af. Maar als je en trap een geheel nieuwe uiterlijk wilt geven ben je toen aan een trap renovatie.

Wanneer kiezen voor traprenovatie op maat

Is je trap verouderd, bekleed met lelijk tapijt, zijn de treden afgesleten of heb je gewoon zin om je trap een mooie make-over te geven? Dan is een traprenovatie op maat een ideale oplossing. Je maakt je trap weer als nieuw met een renovatie op maat. Met een traprenovatie op maat lap je de oude trap niet op maar vernieuw je gewoon alle delen. Niet door de trap weg te breken. Integendeel, je laat alle delen op maat namaken en bevestigt deze over de huidige trap. Het resultaat is een trap die zo nieuw is alsof hij gister geplaatst werd.

Waarom kiezen voor traprenovatie op maat?

Traprenovatie op maat is betaalbaar en geeft een prachtig eindresultaat. Elke trap in je huis ziet er na de renovatie weer als nieuw uit en zulke mooie trappen laten je huis ook meteen in waarde stijgen. Bovendien is het een verzorgd en luxe gezicht. Oude trappen ogen snel verwaarloosd, rommelig en niet schoon. Gerenoveerde trappen ogen clean, fris en gloednieuw.

Is renovatie op maat van elke trap mogelijk?

Ieder huis met gewone standaard trappen is geschikt voor traprenovatie op maat. Je kunt de traptreden laten opmeten of zelf opmeten, de trapdelen worden dan op maat geleverd. Het enige dat je nog hoeft te doen is de nieuwe delen over de oude traptreden te lijmen. De lijm moet goed hechten dus je bent vooraf even bezig met het verwijderen van oud tapijt of het opschuren van geverfde of gelakte delen. Dergelijke voorbereiding hoort er bij en is voor de meeste doe-het-zelvers geen probleem. Laat de trap vooraf inmeten door de leverancier van de op maat gemaakte delen. Dan weet je zeker dat alle delen passen en dat je trap er weer snel als nieuw zal uitzien. Ongeschikt zijn meestal wenteltrappen, metalen trappen of trappen met tussenvloeren. Overleg met de leverancier wat de mogelijkheden zijn.

Bron: atmyhome