De voordelen van inbetween gordijnen

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste vitrage voor je woning zal je zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo kun je onder andere kiezen uit inbetween gordijnen. Deze soort vitrage biedt je verschillende voordelen en is zeer geschikt als vitrage voor de ramen in je woonkamer. Jij kan namelijk wel door deze vitrage naar buiten kijken, maar voorbijgangers kunnen niet bij jou je woning binnen kijken. In het kader van de privacy is deze soort vitrage dus zeker aan te raden. Het is dan ook niet voor niets dat deze soort vitrage al jaren ontzettend populair is.

Voldoende bescherming tegen fel zonlicht

Een belangrijk voordeel van inbetween gordijnen is dat ze voldoende bescherming bieden tegen fel zonlicht. Dit betekent overigens niet dat het meteen donker is in je woonkamer wanneer je deze vitrage dicht doet. Deze vitrage bestaat namelijk uit een gedeeltelijk transparante stof. Deze stof zorgt ervoor dat het felle zonlicht wordt afgezwakt maar dat je nog wel over de mogelijkheid beschikt om naar buiten te kijken. Vaak wordt er in de praktijk gebruik gemaakt van verschillende soorten vitrage. Zo hangen mensen niet alleen inbetween gordijnen op in hun woonkamer, maar worden er vaak ook nog verduisterende overgordijnen opgehangen. Verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat het wel donker is in de kamer wanneer deze gordijnen gesloten worden. 

Inbetween gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten 

Naast dat inbetween gordijnen inkijkwerend zijn, zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende soorten. Dit maakt dat deze soort vitrage geschikt is voor iedere interieurstijl. Zo kun je kiezen voor grijze vitrage, maar ook voor zandkleurige vitrage met een linnenlook. Voor ieder wat wils. Omdat de gordijnstoffen waarvan deze soort vitrage vaak kamerhoog en kamerbreed zijn, kan deze soort vitrage vaak gemaakt worden zonder naden. Dit in tegenstelling tot andere soorten vitrage. Wanneer je op zoek bent naar vitrage met een strakke moderne uitstraling, zijn inbetween gordijnen zeker aan te raden. Wel is het raadzaam om deze vitrage op maat te laten maken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat deze vitrage aan je persoonlijke wensen en behoeften voldoet. Je wilt immers geen te lange gordijnen ophangen in je woonkamer. 

Luxueuze raambekleding

Inbetween gordijnen zijn een luxueuze vorm van raambekleding. Dit komt omdat deze soort vitrage een zachte uitstraling heeft. Vroeger werd deze vorm van raambekleding voornamelijk gemaakt van linnen. Echter is linnen vormvast en erg gevoelig voor luchtvochtigheid. Dit is de reden waarom deze soort vitrage vandaag de dag voornamelijk van andere stofsoorten wordt gemaakt. Je wilt immers wel jarenlang plezier hebben van je raambekleding. het aanschaffen van nieuwe vitrage is namelijk een investering die je niet jaarlijks wil doen. Inbetween gordijnen zijn toe te passen in iedere interieurstijl en ook perfect te combineren met andere soorten vitrage. Wil jij je woon- of slaapkamer een luxueuze uitstraling geven? Dan is deze soort raambekleding zeker een goede keuze. Let er wel altijd op dat je kiest voor een gordijnstof van een goede kwaliteit. Hierdoor voorkom je verkleuringen van door de zon en blijven ze langer mooi. en dat geldt ook zeker voor de gordijnen van Echtgordijn.nl.