Waarom een verhuisofferte aanvragen via VerhuisbedrijfExpert?

Waarom een verhuisofferte aanvragen via VerhuisbedrijfExpert?

Alles wat je moet weten over het afwerken van je houten trap

De trap kan een prominente plek innemen binnen het interieur van je woning. In het bijzonder, wanneer je voor een open trap in de woonkamer gekozen hebt. Ook bij een gesloten trap wil je er zeker van zijn, dat deze qua stijl aansluit bij de rest van je interieur. Er zijn verschillende manieren waarop je een trap af kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen het lakken van houten traptreden en het verven hiervan. Een trap of balustrade afwerken kun je zelf doen, maar je kunt hier ook een professionele schilder voor inschakelen. Zo ben je verzekerd van een fraai eindresultaat! 

afwerken houten trap

Verschillende vormen van een trapafwerking

Reeds werden twee voorbeelden van een afwerking van de trap beschreven; het lakken van houten treden en het verven hiervan. Het lakken van houten treden is voornamelijk interessant, wanneer je gekozen hebt voor stijlvolle eikenhouten treden. Deze treden hebben een landelijke look, welke ook past bij een klassiek of modern interieur. Houten trappen die uit de bouw komen kunnen vaak het beste geschilderd worden. Bij het verven van de trap heb je keuze uit een breed scala aan kleuren. Kies je voor een witte trap, of geef je deze een kleurtje? Ook het met olie bewerken van de treden behoort tot de mogelijkheden. 

Trap afwerken met vloerbedekking

Iets waar zeker vijf tot tien jaar geleden regelmatig voor werd gekozen, is een afwerking van de trap met vloerbedekking. Vloerbedekking maakt dat de trap lekker zacht aan de voeten voelt en gaat daarbij het kraken van de treden ietwat tegen. Het nadeel van vloerbedekking is dat het veel stof opneemt en zodoende regelmatig gezogen moet worden. Geen eenvoudige klus op een steile trap! 

Tip: kijk ook eens naar een trapafwerking met overzettreden. Hierbij wordt als het ware een nieuwe trede over de bestaande trede geplaatst. Zo lijkt deze weer als nieuw.